Следвайте Гласове в Бившият вицепремиер Асен Василев все пак е имал

...
Следвайте Гласове в Бившият вицепремиер Асен Василев все пак е имал
Коментари Харесай

Асен Василев хванат в лъжа: В интервю през септември признава за срещи с крипто фирми в МФ

Следвайте " Гласове " в 
Бившият вицепремиер Асен Василев въпреки всичко е имал срещи с " огромните крипто играчи ", макар че в формалната си позиция след абсурда с Nexo упрекна прокуратурата във внушения, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща:

" Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е извършена някаква загадка среща, на която сдружения, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев по какъв начин през системата „ Борика “ да правят разплащания в криптовалута, не дават отговор на обстоятелствата ".
Противно на формалната му позиция, преди 3 месеца в подкаста " Investclub Podcast "  в Youtube Асен Василев признава за такива извършени срещи.
 



" Имахме някои диалози до момента в който бях в Министерството на финансите с огромни, дано да кажем, играчи в криптопространството по какъв начин " Борика " може да стане в действителност " coin to fiat exchange ". Тоест вие да си имате карта в долари, евра или друго, която да е издадена от нефинансова институция и да ви го обръща през портфейл в coin. Ако биткоин и изобщо криптопространството е новата златна тресчица, ние да подсигурим кирките и лопатите ", споделя Василев във въпросното видео. 
 Разговорът е от септември предходната година. Той опровергава формалната позиция на Политическа партия след абсурда с криптопирамидата Nexo.
През седмицата, на конференцията на прокуратурата по отношение на аферата Нексо стана ясно, че финансов министър е провел среща сред български банки и Nexo, на която е изискал да се обмисли през системата " Борика " да се заплаща с криптовалути. Въпросната намира се е състояла преди към половин година, посочи заместител основният прокурор Борислав Сарафов. А както е известно, по това време финансов министър е бил Асен Василев.
 
Източник: epicenter.bg
 
 
 
 
15 Яну 202315415 Яну 2023108415 Яну 202385015 Яну 2023109515 Яну 20238915 Яну 20232151КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023293111 Яну 202389611 Яну 202369028 Дек 2022903
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР